Τμήματα

Τα τμήματα του μικρού μας σχολείου είναι τρία και διαμορφώνονται σύμφωνα με την ηλικία των παιδιών. Το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα είναι απόλυτα προσαρμοσμένο στις μαθησιακές ανάγκες της κάθε ηλικίας.

Tμήμα Μεταβρεφικό
(ηλικίες 2-3 ετών)

Μεγάλη σημασία δίνουμε στην τρυφερή ηλικία των 2 ετών όπου τα μικρά μας καλούνται πρώτη φορά να αποχωριστούν τη θαλπωρή και την ασφάλεια του οικογενειακού περιβάλλοντος τους και να κάνουν τα πρώτα τους δειλά βηματάκια προς την αυτονόμησή τους.

Με την ανάγνωση παραμυθιών, με δημιουργικό παιχνίδι στις γωνιές της τάξης, με πολλά πολλά τραγουδάκια, με κουκλοθέατρο, με ζωγραφιές γεμάτες χρώματα, με υπαίθριες ομαδικές δραστηριότητες στον αύλειο χώρο, αλλά και με αμέτρητες αγκαλιές και χάδια,τα παιδιά εξοικειώνονται με τις παιδαγωγούς, νιώθουν ασφάλεια και εμπιστοσύνη. Η ομαλή μετάβαση από την οικογένεια στο νέο περιβάλλον με τους νέους φίλους τους έχει επιτευχθεί, όπως και η ομαλή ένταξη του παιδιού στην ομάδα των συνομηλίκων. Έτσι το όμορφο ταξίδι στη μάθηση ξεκινά!

Ωρολόγιο Πρόγραμμα Μεταβρεφικού Τμήματος

06.45 – 8.30: Προσέλευση & Υποδοχή των λιλιπούτειων μαθητών μας.

06.45 – 8.30: Ελεύθερο ή και δομημένο παιχνίδι στις γωνιές δραστηριοτήτων, τα κέντρα μάθησης των παιδιών. Οι παιδαγωγοί διακριτικά παρατηρούν και ενθαρρύνουν το παιχνίδι των παιδιών.

08.30 – 9.00: Πρόγευμα και υγιεινή πριν και μετά από αυτό, στην τραπεζαρία μας για όλα τα παιδιά.

09.00 – 10.00: Συγκέντρωση της κάθε ομάδας στην αίθουσα της και συγκεκριμένα στη «γωνιά της παρεούλας» όπου συζητούν και οργανώνουν μαζί με τις παιδαγωγούς τους, τις δραστηριότητες που θα ακολουθήσουν όλη την ημέρα.

10.00 – 11.00: Κοινωνικές – ομαδοσυνεργατικές-εκπαιδευτικές-βιωματικές δράσεις  με βάση το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί, ζωγραφική, κολλαζ, κατασκευές, πειραματισμοί, παρατηρήσεις, δραστηριότητες αναδυόμενου αλφαβητισμού και μαθηματικών, δραστηριότητες στις μόνιμες γωνιές.

11.00 – 11.30: Υπαίθριες δραστηριότητες -Διάλειμμα στον ηλιόλουστο κήπο του μικρού σχολείου μας.

11.30 – 12.30: Μεσημεριανό και υγιεινή πριν και μετά από αυτό, για όλα τα παιδιά στην τραπεζαρία.

12.30 – 13.00: Ξεκινά η αναχώρηση για τα παιδάκια που δε θα ξεκουραστούν – Ξεκούραση. Προετοιμάζονται τα παιδιά που πρόκειται να κοιμηθούν, ενώ τα παιδιά που θα αποχωρήσουν συμμετέχουν σε ήσυχες δραστηριότητες ή παίζουν ελεύθερα στις γωνιές της τάξης τους.

13.00 – 14.30: Τα παιδιά ξεκουράζονται ή απασχολούνται στις εξωπρογραμματικές δραστηριότητες.

14.30 – 15.00: Απογευματινό για όσα παιδιά θέλουν. Ελεύθερη απασχόληση. Τακτοποίηση της τάξης. Αναχώρηση.

15.00 – 17.00: Αθλητική ή καλλιτεχνική προπαιδεία.

17.00 – 18.00: Υπαίθριες δραστηριότητες -Διάλειμμα στον ηλιόλουστο κήπο του μικρού σχολείου μας μέχρι να αποχωρήσουν όλα τα παιδιά.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κάθε παιδαγωγός μπορεί να προσαρμόσει το παραπάνω πρόγραμμα στις δυνατότητες και τις ανάγκες της ομάδας των παιδιών που απευθύνεται. Ο χώρος και ο χρόνος τραπεζαρίας και διαλείμματος για το μεταβρεφικό τμήμα για λόγους ασφαλείας, διαφοροποιείται.