Οι Στόχοι μας

Οι Στόχοι του μικρού μας σχολείου, επιτυγχάνονται μέσω παιδαγωγικών μεθόδων, που δίνουν στο παιδί πολύπλευρα ερεθίσματα και το βοηθούν να συνθέσει το δικό του μαθησιακό μονοπάτι. Με την ενθάρρυνση και την προτροπή των παιδαγωγών, το καθοδηγούμε στην κατάκτηση της γνώσης, στη διαμόρφωση του χαρακτήρα και την εξέλιξη της προσωπικότητας του.

01. Απόκτηση αυτοπεποίθησης, αυτοεκτίμησης και επιμονής.

Με ενθάρρυνση στον πειραματισμό και τη δοκιμή χωρίς να φοβόμαστε το λάθος, την επιβράβευση για κάθε κατάκτηση και την παρακίνηση για επανάληψη από παιδαγωγούς που εμπιστεύεται το παιδί και νιώθει ασφάλεια.

02. Ανάπτυξη της φαντασίας και της δημιουργικότητας

Η καθημερινή επαφή του παιδιού, με πληθώρα υλικών μαθαίνει να δημιουργεί κατασκευές, χειροτεχνίες ,κολλάζ, να εκφράζεται μέσω της τέχνης αλλά και να εξοικειώνεται με τη σωστή και ασφαλή χρήση τους. Με το θεατρικό παιχνίδι ,τα παιχνίδια μεταμφιέσεων, τα παιχνίδια ρόλων στις γωνιές της τάξης,τη μουσικοκινητική αγωγή, μαθαίνει να δημιουργεί χρησιμοποιώντας την όμορφη φαντασία του.

03. Γλωσσική του ανάπτυξη

Με την ανάγνωση παραμυθιών, με τη μάθηση τραγουδιών και ποιημάτων, με το συνεχή διάλογο με τις παιδαγωγούς και τους φίλους του, με πλούσιο εκπαιδευτικό οπτικοακουστικό υλικό, εμπλουτίζουμε καθημερινά το λεξιλόγιο του παιδιού για την κατάκτηση μιας άρτιας επικοινωνίας με τους γύρω του. Παράλληλα διορθώνουμε όποια εκφραστικά λάθη κάνει το παιδί και προσπαθούμε να το κάνουμε να σέβεται το συνομιλητή του χωρίς να τον διακόπτει.

04. Ενεργοποίηση της δυναμικής του

Μαθαίνοντας να εστιάζουμε πάντοτε σε όλα τα θετικά και τα όμορφα, να διεκδικούμε με σωστό τρόπο, να εκφράζουμε όλες τις ιδέες μας και φυσικά να προσπαθούμε να τις πραγματοποιούμε.

05. Συμμετοχή και λήψη πρωτοβουλίας

Μέσα από τις καθημερινές εκπαιδευτικές και αθλητικές δραστηριότητές δημιουργείται και καλλιεργείται πνεύμα συνεργασίας και ομαδικότητας.Μαθαίνουμε την αξία της από κοινού επίτευξης στόχου, μαθαίνουμε να αποδεχόμαστε την ήττα μας, να μην ντρεπόμαστε να εκφράσουμε τη γνώμη και τα συναισθήματα μας.

06. Καλλιέργεια ιδιαιτέρων κλίσεων και δεξιοτήτων

Οι έμπειροι παιδαγωγοί διακριτικά, παρατηρούν καθημερινά την εξέλιξη των λιλιπούτειων μαθητών και με τη πολύτιμη συνεργασία του παιδοψυχολόγου εντοπίζουμε τις ιδιαίτερες δεξιότητες ,που ποικίλλουν από παιδί σε παιδί και προσπαθούμε να τις αναδείξουμε.

07. Αξιοποίηση των ταλέντων του

Με απογευματινά τμήματα αθλητικής και καλλιτεχνικής παιδείας, παιδαγωγοί με ειδικότητα αναλαμβάνουν να εξελίξουν τα ταλέντα των μικρών μαθητών μας.

08. Αυτονόμηση του

Μεγάλη σημασία για την πρόοδο του παιδιού έχει η επίτευξη της σταδιακής απεξάρτησης από τους γονείς και στην εξάλειψη του άγχους του αποχωρισμού.Το παιδί μαθαίνει να καλύπτει τις βιολογικές ανάγκες του σταδιακά χωρίς βοήθεια αλλά και τις ανάγκες του μέσα στην τάξη.Σε συνεργασία με τους γονείς πραγματοποιούμε πρόγραμμα αγωγής τουαλέτας.

09. Καλλιέργεια και ενίσχυση ηθικών αξίων και αρχών

Μαθαίνουμε στο παιδί την έννοια του σεβασμού πρώτα στον εαυτό του και έπειτα στους γύρω του, το βοηθούμε να κατανοήσει τη σπουδαιότητα των ορίων και των κανόνων, της αυτοπειθαρχίας και της υπευθυνότητας για την εύρυθμη λειτουργία της τάξης. Εκπαιδεύουμε το παιδί να αποδέχεται την ήττα και να διαχειρίζεται με αξιοπρέπεια και μέτρο όλα τα θετικά και αρνητικά συναισθήματα του.